Reclame Dropwinkel.eu1

jVoteSystemModule

Battle! Welke vind je lekkerder?

Honingdropje VS muntdrop

Muntdrop!
Honingdrop!
1 Stemmen over

jVS by www.joomess.de.

Tyrkisk Peber

Gebruikerswaardering:  / 3
ZwakZeer goed 
Tyrkisk Peber
Bij een snoepwinkel in Amersfoort (Candyshop, Langestraat 106) ligt een intrigerend dropje, gemaakt in Finland. Onder de naam 'Tyrkisk Peber' (Turkse peper) zitten twee verschillende soorten gevulde salmiakdrop samen in een zak; de ene is een vierzijdige piramide in matzwart en de andere een donkerbruine kegel. Finse fabrikant Fazer waarschuwt alvast voor het 'volcano' effect, op de heetschaal geclassificeerd als drie vlammetjes (hottest). Wat het een beetje eng maakt.
De piramides zijn bij eerste doorbijt (tandenplakfactor: 8) direct zachter dan je zou denken en de kiezen zakken dan ook weg in de vloeibare kern. De buitenlaag van het dropje is heerlijk dropzoet (een beetje als de smaak van de betere dropjes van Matthijs) met een binnenkant die zeer prettig salmiakzouterig is. Inderdaad blijft na doorslikken een wat brandende sensatie op de tong achter. Maar dit valt nog alleszins mee. Eindoordeel: 8,5.
De kegels hebben een steviger structuur en blijken meer de smaak van massieve Engelse dropstaven te hebben, op een bitterzoete manier. De zachte vulling kan qua smaak niet bijzonder bekoren, maar na doorslikken blijkt opeens een hevig chilipeper iets in de mond te ontstaan. Het is niet zo dat je meteen naar een glas water grijpt, maar dit brandt toch wel stevig. Dat is op zich wel geinig, maar helaas is dit kegeldropje zèlf niet zó bijzonder (minuten later nog steeds die brandende nasmaak niet weg, terwijl er niet eens echt chili of peper inzit; wat 'aroma's' al niet kunnen doen..). 
Eindoordeel: 7,0.

Tyrkisk Peber
Tyrkisk Peber

Volg onze blogger! http://nederdropje.blogspot.com/2012/10/tyrkisk-peber.html

You have no rights to post comments