Reclame Dropwinkel.eu1

jVoteSystemModule

Zoet of zout

Waar kies jij voor ?

Zoet
Zout
1 Stemmen over

jVS by www.joomess.de.

Limburgse katjes

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 
Limburgse katjes
De rode stazakjes apothekersdrop van Nubilo lijken steeds minder vaak op de toonbanken van apotheken op te duiken. Anders dan anno 1890 staat drop dan ook niet (meer) vooral bekend om zijn medicinale eigenschappen en misschien is het niet van deze tijd om suikergoed in een medicijnenwinkel te verkopen. 
Deze Limburgse katjes worden gevonden in een Brabants dorpje (jawel, bij de apotheek). Deze dropjes zijn net een slagje groter dan andere katjesdrop (zoals deze van Katja) en blijken ook niet zo kei- hard als katjesdrop vaak is. De Limburgse katjes hebben weliswaar een bijna knapperige buitenlaag en zijn erg stevig, maar na een paar keer malen hebben de kiezen vrij spel (tandenplakfactor: 7). De smaak echter is apart. Het duurt überhaupt even voordat iets geproefd wordt en dan blijkt een meer en meer bittere dropsmaak de mond te vullen die net, maar dan ook nog maar nèt, zoet te noemen is. Het is onmiskenbaar een dropje, maar niet zo'n hele lekkere. Of geldt hier dan soms: 'bitter in de mond, maakt het hart gezond'?
Eindoordeel: 6,0.

Limburgse katjes

Limburgse katjes

Volg onze blogger! http://nederdropje.blogspot.com/2012/06/limburgse-katjes.html

Reacties   

 
0 #1 Bob 03-11-2014 21:50
droevig, de limburgse katjes zijn niet meer wat ze waren. Ten eerste zijn ze - in mijn ervaring - moeilijker te vinden. Mijn favoriete merk, ik meen Venco, veranderde enkele jaren geleden zijn receptuur hoewel ze glashard enige interventie ontkennen. Enfin, mijn huisdealer levert nu geen Nubilo meer omdat de kwaliteit naliet.
Het einde van de wereld zoals wij 'm kennen. Dan maar methadon gaan gebruiken...
 

You have no rights to post comments