Zoet Zacht of Zoet Hard
jVS by www.joomess.de.
Heb je wel eens zelf drop gemaakt. Je zou het misschien niet denken, maar het kan! Haal de ingredienten in huis en pak je schort weer eens uit de kast, want er is werk aan de winkel! Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. En kun je iedereen verrassen met jouw eigen zelfgemaakte drop! Veel plezier!
Een snijplank
Een mesje
Twee pannetjes
Een spatel
Een zeef
Een bakje
Een schoteltje
Aluminiumfolie
Snijdt de zoethout in kleine stukjes.
Doe ze in een kleine pan met 250 ml water en breng het geheel aan de kook.
Giet het mengsel na ongeveer 5 minuten door een zeef en vang het
gezweefde mengsel op in een nieuwe kleine pan, zodat er een egaal
zoethoutextract ontstaat.
Zet de nieuwe pan op het vuur.
Damp het extract verder in tot je de hoeveelheid overhoudt van een
klein expresso-kopje. (circa 50 ml)
Doe er vervolgens 3 theelepels bruine suiker en een ½ e theelepel salmiak in.
Laat dit mengsel op een zacht pitje staan, terwijl je regelmatig even roert.
Leg een vel gelatine in een bakje water en laat dit vel circa 5 minuten weken.
Maak ondertussen een papje van 3 theelepels tarwebloem en een klein
scheutje water.
Voeg, al roerend, het geweekte gelatinevel en het bloempapje aan het
zoethout extract toe, terwijl je goed blijft roeren, om te voorkomen
dat er klonten ontstaan.
Blijf alsmaar doorroeren tot er een glad en gebonden mengel ontstaat.
Giet het mengsel op aluminiumfolie, wat je van te voren ingevet hebt.
En dan nog even geduld: laat het drop een paar dagen staan, tot hij
genoeg uitgehard is...
En dan smikkelen maar!!!
Wil je net iets anders? Vervang dan de bruine suiker voor stroop
Wil je graag zoute drop? Vervang dan de ½ e theelepel salmiak voor 1
½e theelepel salmiak.
Wil je een eigen vormpje? Vervang de ingevette aluminiumfolie dan voor
een laag bloem. Hierin kun je je eigen vormpjes creëren en deze
volgieten met dropmengsel.
Reacties
Jazeker, zelf dropjes maken en deze uitdelen is natuurlijk helemaal leuk
dat zou geweldig zijn xxxmijzelf
RSS lijst met reacties op dit artikel