Honingdropje VS muntdrop
jVS by www.joomess.de.
Als er iets lekker wegsmelt op je tong dan is het deze bavarois wel. Gemaakt van laurierdrop! Hoe verzinnen ze het... Ook dit gerecht geeft je een ware smaaksensatie die moeilijk voor te stellen is als het nog niet zelf geproefd hebt. Dus ga de uitdaging aan en laat vooral weten wat je ervan vind.
Kom,
Garde of mixer,
Spatel,
Puddingvorm of coupes
Koelkast
Laat de laurierdrop een nacht in het water weken.
Roer tot de drop is opgelost.
Klop de eiwitten zeer stijf.
Klop de slagroom stijf.
Week de gelatine.
Los de gelatine op in zo weinig mogelijk heet water.
Meng het water met de gelatine door de vloeibare drop.
Spatel het dropmengsel voorzichtig door de slagroom en spatel er daarna nog voorzichtiger de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
Doe het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm of in coupes.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.
Serveer met een zoete compote van rood of geel fruit.