Reclame Dropwinkel.eu1

jVoteSystemModule

Drop eten

Hoe eet jij je drop ?

lekker zuigen op de dropjes
Alles in één keer op!
Ik doe er zoveel mogelijk in mijn mond!
1 Stemmen over

jVS by www.joomess.de.

Drop en zout

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

Consumentenbond ontdekt nieuwe zoutmisstanden

Restaurants koken soms zo zout dat een gerecht meer zout bevat dan de advieshoeveeheid voor twee dagen. Uit een steekproef van de Consumentenbond bij 13 restaurantketens blijkt dat het merendeel van de 117 geteste maaltijden te zout is. De Bezorgbeer spant de kroon met 15,2 gram zout in een portie spareribs, terwijl de maximale advieshoeveelheid zout per dag 6 gram is.

De bond noemt de verschillen in zoutgebruik in de horeca opvallend. Een portie saté bij La Place bevat bijvoorbeeld 1,2 gram zout en bij de Bezorgbeer (onderdeel van de Beren Eetcafés) 14,4 gram. In de onderzochte biefstuk- en visgerechten zat het minste zout, maar het onderzochte visgerecht bij Van der Valk bevat nog altijd 6,5 gram. Een hoofdgerecht zou niet meer dan 2 gram zout moeten bevatten.

Enige tijd geleden vroeg de Consumentenbond aan een panel van 422 mensen te schatten hoeveel zout er in bepaalde producten zit. Ze konden bijvoorbeeld kiezen of een zak chips of een pizza zouter is. De meerderheid van het panel koos voor de zak chips van 200 gram (68%). Niet meer dan 15% koos voor de pizza, die in werkelijkheid doorgaans twee keer meer zout (6 gram) bevat dan een zak chips (3 gram).

Ook bij de combinatie zoute drop en borrelnootjes koos het grootste gedeelte van het panel voor het verkeerde antwoord. 51% koos voor een handje zoute dropjes en 31% voor het handje borrelnootjes. 18% dacht dat beide even veel zout bevatten. In werkelijkheid bevat een handje zoute dropjes van 25 gram (5 dropjes) gemiddeld ongeveer 0,1 gram zout en een handje borrelnootjes van 30 gram ongeveer 0,7 gram.

De Consumentenbond voert alweer enige tijd actie om fabrikanten zo ver te krijgen minder zout in voedingsmiddelen te stoppen. Eerdere toezeggingen hebben namelijk vrijwel tot niets geleid.

Bron : NierNieuws

You have no rights to post comments