Welke letter kies jij ?
jVS by www.joomess.de.
Ben je een dropliefhebber en lijkt het je leuk om eens een spreekbeurt te houden over drop? Hier vind je de informatie! Succes en vooral veel plezier met je spreekbeurt!
- Overal op deze site staan dropfoto's. Voel je vrij om ze te gebruiken tijdens je spreekbeurt.
- Waarschijnlijk krijgt de hele klas zin in drop tijdens je spreekbeurt. Verras je klasgenoten en juf of meester door na afloop van je spreekbeurt iedereen een dropje te laten proeven.
- Neem zowel gewone- als suikervrije dropjes mee en laat de klas proeven of ze het verschil merken.
Drop begint als wortel van een plant, de zouthoutstruik. De wortels worden verzameld. Als de wortels droog zijn, gaan ze naar de fabriek. In de fabriek worden ze in kleine stukjes gesneden en goed schoongemaakt.
Daarna wordt het gekookt, tot er een dikke pap ontstaat. De pap wordt in grote blokken gegoten en dit noem je blokdrop.
Blokdrop wordt samen met zetmeel gemengd en zo ontstaat een zachte dropdeeg. Om een lekkere smaak te krijgen, voegen ze allerlei smaakjes toe. Zo heb je honingdrop, salmiakdrop, drop met anijs smaak en drop met mint smaak. Om het nog zoeter te maken
voegen ze ook suiker toe. Om het zouter te maken voegen ze salmiak toe.
Na het toevoegen van de smaakjes wordt het dropdeeg in een vormpje gegoten. Dit kunnen allerlei dropvormpjes zijn, zoals boederijdrop, honingdrop. Het dropdeeg moet nu nog harder worden en hierom worden de dropjes 2 dagen bewaard. Na het bewaren krijgen de dropjes nog een mooie glans, in de fabriek spuiten ze er een laagje bijenwax op. Nu zijn de dropjes klaar, ze worden nog ingepakt en vervoerd naar de supermarkt en uiteindelijk zijn ze hier en kunnen wij ze opeten (deel nu de dropjes uit).
Reacties
RSS lijst met reacties op dit artikel