Reclame Dropwinkel.eu1

jVoteSystemModule

Wat kies jij ?

Hard of Zacht ?

Zacht
Hard
1 Stemmen over

jVS by www.joomess.de.

Drop en gezondheid

Gebruikerswaardering:  / 28
ZwakZeer goed 

Hier vind je alles over drop en je gezondheid! Waar kun je op letten om op een gezonde manier van je dropje te genieten. Welke geneeskundige krachten heeft drop? En bestaan er ook vegetarische dropjes?

De verzachtende werking van drop

Drop wordt vaak gebruikt om de keel te verwachten. Zoethout heeft namelijk een slijmoplossende werking en wordt daarom gebruikt voor hoestdrankjes die verkrijgbaar zijn bij de drogist en apotheek net als dropsiroop. Daarnaast schijnt het licht ontkrampend en versterkend te werken en een onstekingsremmende werking te hebben op maagzweren, waardoor je brandend maagzuur tegen kan gaan. Een verkoudheid, griep of luchtweg infectie is vervelend, maar het mooie ervan is dat het een mooi excuus is om dropsiroop in te slaan!

Te veel drop...

Ze zeggen wel eens dat alles waar "te" voor staat niet goed voor je is. En dat geldt ook voor drop. Een dropje op zijn tijd is geen probleem,
maar pas op dat je er niet te veel van neemt. Er zit namelijk veel zout in drop en zout werkt bloeddrukverhogend. Voor hele speciale drop is zeezout gebruikt, maar verreweg de meeste drop is gemaakt van salmiak en deze zoutsoort is minder bloeddrukverhogend dan gewone keuken- of zeezout. Daarmaast zit er vaak veel suiker in drop en ook suiker is niet gezond als je er te veel van neemt. Dus eet natuurlijk met mate. Want van een dropje op zijn tijd, kun je met een gerust hart genieten!

Een suikervrij dropje!

Probeer je te minderen met suiker, probeer dan eens een suikervrij dropje. Er bestaan allerlei soorten suikervrije drop. Er zijn een aantal websites waar je suikervrije drop kunt krijgen en daarnaast kun je terecht bij de drogist, apotheek of de supermarkt.

Een vegetarisch dropje!

Wist je dat er vaak gelatine wordt gebruikt voor drop? Gaat je voorkeur uit naar vegetarisch eten, dan heb je geluk want er bestaan ook gelatine vrije (en dus vegetarische) dropjes! Ze zijn verkrijgbaar onder andere bij de Albert Heijn.

Is drop verslavend?

Er is veel discussie over de vraag of drop verslavend is of niet. Wij denken van wel, we kennen te veel mensen die het niet bij een dropje kunnen laten en de zak drop het liefste in een ruk door opeten... ;-0

Reacties   

 
-11 #3 lyanne 18-04-2013 18:25
:D :D i love Drop :-*
 
 
-9 #2 britt en quinty 18-04-2013 13:14
geachte meneer/mevrouw

wij (ons groepje ) had een vraagje hebben jullie misscien voor ons animatie en informatieve tekst zoja stuur dan een mailterug of stuur het op naar
bs de schouw 31
postcode : 3432 xv
 
 
-5 #1 matti 07-04-2013 17:23
ik hou van drop :-*
 

You have no rights to post comments