Reclame Dropwinkel.eu1

jVoteSystemModule

Wat kies jij ?

Zoet Zacht of Zoet Hard

Zoet Zacht
Zoet Hard
1 Stemmen over

jVS by www.joomess.de.

Voor de kinderen

Gebruikerswaardering:  / 6
ZwakZeer goed 

Zoek je inspiratie voor een kinderfeestje of een vrije woensdagmiddag? Hier vind je dropspelletjes, creatieve drop versiersels en kleurplaten! Laat je creativiteit de vrije loop en het is succes verzekerd!


Drop & Spelletjes

Probeer deze dropspelletjes eens!! Er valt altijd wat lekkers te halen!

Hoeveel dropjes zitten er in de pot?

Geef je een kinderfeestje en vind je het leuk om de andere kinderen ook met iets leuks naar huis te laten gaan? Vul dan een glazen pot met allemaal lekkere dropjes. 

Laat alle kinderen raden hoeveel dropjes er in de pot zitten. Degene die er het dichtst bij is, mag een cadeautje uitzoeken. En de dropjes mogen met z’n allen opgepeuzeld worden! Vergeet niet te tellen hoeveel dropjes er in de pot gaan. Je zult nog versteld staan hoeveel dropjes er in een pot gaan, wat dat betreft is dit spelletje niet alleen leuk voor en kinderfeestje.

Dropzakje leggen

Vul verschillende zakjes met dropjes. Laat de kinderen allemaal in een kring zitten en geef een dropzakje door totdat de muziek stopt. Degene die het zakje op dat moment in zijn/haar hand heeft is de gelukkige en mag het zakje houden! Ga door totdat elk kind een zakje heeft.

Drophappen

Dit is een klassieker onder de kinderspelletjes. Vul een bak met water en laat er (verpakte) snoepjes in drijven. Ieder kind mag om de beurt proberen om een snoepje uit de hak te vissen met zijn/haar mond. Leg eventueel een duikbril klaar voor wie dat fijner vindt. Dit spelletje wordt ook wel met meel gedaan in plaats van water… Jammie!!

Dropmemory

Memory, je kent het wel. Verwissel de kaartjes voor lekkere dropjes en je hebt de aandacht van elk kind!! Wat heb je nodig? Verschillende soorten dropjes, twee stuks per soort en witte plastic bekertjes. 

Doe als voorbereiding een dropje in elk bekertje en zorg ervoor dat er steeds twee bekertjes zijn met hetzelfde dropje. Zet de bekertjes omgekeerd op tafel. Om de beurt mag elk kind twee bekertjes omdraaien en als onder beide bekertjes eenzelfde soort dropje ligt, mag hij/zij ze houden! Zij het twee verschillende dropjes, dan worden de bekertjes weer omgekeerd teruggezet op de plak waar ze vandaan kwamen en is de buurt aan de volgende tot alle drop setjes gevonden zijn.

Drop Pinata

Heb je ook nog nooit van een Piñata gehoord? Pinata is een zelfgemaakt papier-maché figuur, dat gevuld is met bijvoorbeeld snoep. In Mexico werden pinata's traditioneel gebruikt op kinderfeestjes, dan kreeg het feestvarken een blinddoek om en mocht hij/zij de opgehangen pinata stuk slaan, zodat er een regen van snoep over hem/haar heen kwam.

Misschien is het leuk om eens een Hollandse Panata te maken. Bijvoorbeeld een Hollandse koe van papier-maché die gevuld is met allemaal lekkere Hollandse dropjes...

Geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar. En pas er voor smeltende dropjes bij te warm weer, anders wordt je kind niet bedolven onder de dropjes, maar krijgt hij/zij een dropjes douche...

Drop & Versieren

Je kunt van alles maken van drop. Zo smaakt je drop nog lekkerder!!

Dropketting

Maak je eigen dropketting! Wat heb je nodig? 

Een dropveter en dropjes die je erop kunt rijgen. Denk bijvoorbeeld aan zachte drop(staafjes) waar je met een grote naald een gat in kunt spiesen. Hang in het midden een grote dropsleutel, dropkrakeling, dropjojo of knoop er een trekdrop op voor een extra leuk effect. En smikkelen maar.

Lekkere dropspiesjes

Wil je eens op wat anders trakteren? Wat dacht je van dropspiesje? Wat heb je nodig? Sateprikkers en twee of drie verschillende soorten dropjes. Prik om en om de verschillende dropjes op een spiesje. Leg ze in een stervorm op een schaal en leg in het midden een plaatje van een zon erbovenop. En klaar is kees!

Drophengeltje

Of trakteer eens op drophengeltjes. Wat heb je nodig? satéprikkers, dropveters, kleine zakjes chips en gekleurde blaadjes. Knip visjes uit en plak deze aan beide kanten van het mini zakje drop. Maak aan de bovenkant van de visjes een gaatje en steek daar de dropveter door. Knoop de dropveter aan de bovenkant aan het uiteinde van de satéprikker en versier de vis vervolgens met oogjes en je vishengel is klaar!

Zelf een keer drop maken

Lijkt het je leuk om zelf eens drop te maken? Dat kan! Kijk maar bij Drop & Gerechten.

Heb je nog meer leuke ideeën?! Post ze hieronder en we voegen ze toe!

Reacties   

 
0 #6 jolien 25-03-2013 16:47
dropjes LEKKER :D :D :D :lol: :lol: :lol:
 
 
0 #5 kinderfeestje 14-10-2012 21:12
Leuk spelletje! ;-) Anita
 
 
-1 #4 Zezé 03-07-2012 10:42
:P hmmm dropsleutels :P :P
 
 
0 #3 zoetje40 11-06-2012 11:57
drop is lekker :-) :-) :-) :-)
 
 
-1 #2 Boekenwurm 21-03-2012 16:11
DROPPPPPP, hmmmmm :-* :-* :-*
 
 
0 #1 Dropmonster 21-03-2012 13:39
Lekker!!!! dropjes, dropjes....drop jes!!!! :lol:
 

You have no rights to post comments